top of page

Algemene Gebruiksaanwijzing 

Je hebt een spuit en naald meegekregen bij de ampullen
Deze is bedoeld om het middel goed te kunnen doseren, NIET om te injecteren. Druk op het groene stipje op de ampul om de hals te breken.  Als je de naald op de spuit zet kan je op deze manier de ampul leeg trekken, om vervolgens nauwkeurig juist te kunnen doseren. Het residu in de spuit bewaar je in de koelkast, tot de volgende keer dat het middel gegeven moet worden.

Je hebt een energetisch preparaat meegekregen
Ogenschijnlijk heb je een leeg flesje ontvangen, maar als je goed kijkt zal je hier een korreltje in zien zitten. Dit korreltje dient te worden opgelost in zuiver water. Dat wil zeggen bronwater ofwel afgekoeld gekookt water. Je dient zelf het flesje af te vullen met zuiver water. De korrel zal zich hierin oplossen en van deze vloeistof geef je de druppels. Bij voorkeur rechtstreeks in de lip, zodat het wordt opgenomen in de slijmvliezen. Indien dit niet lukt mag je de druppels ook op bv een klein stukje brood geven.

Je hebt een bloesem meegekregen
In het geval van een bloesem, zie je druppeltje in het flesje. Je dient het flesje zelf af te vullen met zuiver water. Dit vermengt zich met de bloesem. Bij voorkeur rechtstreeks in de lip, zodat het wordt opgenomen in de slijmvliezen. Indien dit niet lukt mag je de druppels ook op bv een klein stukje brood geven.

Je hebt Take meegekregen
Take is een kruidig poeder met een sterke geur en smaak. Sommige dieren hebben moeite met de inname hiervan. 

Tips voor inname: meng de Takepoeder met (lijnzaad)olie, dit kapselt de geur in.
Hond: kneed de Take in een bolletje vlees.
Paard: vermeng de Take met koude slobber en eventueel met wat anijspoeder of appelmoes. Zo nodig kun je dit mengsel toedienen dmv een spuit in de mond. Dit kan met een grote spuit waarvan je het smalle spuitpuntje af knipt, zodat de vloeistof er makkelijk doorheen kan.
*Let op, Take mag alleen gegeven worden met een ondersteunend middel voor nieren en/of lever.


Alle middelen dienen koel en donker bewaard te worden
Sommige middelen moet je in de koelkast bewaren, zoals:
App
Tickborn
Resium
Microcomp
EM-X-Gold 


Bewaren van middelen
Dit is mogelijk voor een jaar na uitgifte.
Een middel is niet meer goed als er vlokken in verschijnen of als een voorheen heldere vloeistof,
troebel is.


Dosering van middelen
​De dosering staat op het flesje en/of in het verslag van de therapeut. Deze laatste is leidend aangezien deze specifiek voor is uitgemeten.
Dit staat doorgaans aangeven in aantal druppels x aantal keren per dag en voor welke periode 1, 2 , 3 of…  Tot het flesje op is.

bottom of page