top of page
Natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskunde is volgens de definitie “een manier van kijken naar ziekte en gezondheid; Waarbij een lichaam wordt verondersteld te bestaan uit 3, onlosmakelijk met elkaar verbonden lagen die met elkaar in harmonie moeten zijn: Fysiek - Emotioneel – Energetisch.
 
Echter, in de praktijk hebben onze klanten inmiddels ondervonden dat het verder gaat dan het “zieke lichaam” . Het gaat om het hele systeem waar het familielid deel van uitmaakt - inclusief huisdieren. Waarbij alle “leden ” voortdurend met elkaar in interactie zijn en het welzijn van een ieder, bepalend is voor het welzijn en gezondheid van het geheel en vise versa.

Als door omstandigheden de harmonie wordt verstoord, zijn symptomen “ slechts“ de boodschappers van het lichaam, die aangeven dat er iets mis is. Door de herkomst van de symptomen te bepalen, kunnen we de oorzaak van het ziek zijn achterhalen en die vervolgens behandelen. Zodat het probleem bij de wortel wordt aangepakt en voor altijd opgelost. Zo voorkom je het zogenaamde middeltjes denken; t gebruik van natuurlijke middelen, waarbij na het stoppen ervan, de oude symptomen weer terugkomen.
 
Dat voorkom je door te luisteren naar de unieke eigen volgorde en tempo waarin een lichaam aangeeft te kunnen genezen; Daarvoor moet je de signalen van het lichaam (Symptomen) die het lichaam afgeeft, kunnen verstaan.  Daarvoor zijn eeuwenoude en ultramoderne methodes ontwikkeld, welke, afhankelijk van de patiënt kunnen worden ingezet;

Wanneer de herkomst en ernst van de symptomen zijn vastgesteld volgt een natuurgeneeskundige behandeling, vastgelegd in een concreet en controleerbaar behandelplan in termen van middel/maatregel - tijdsduur, hoeveelheid en geld.

bottom of page