top of page
Onze werkwijze

Hoe verloopt een consult bij J&A?


Intake
Als je een afspraak hebt gemaakt voor de behandeling, krijg je van ons een intakeformulier. Hierop staan vragen die wij gebruiken om ons voor te bereiden op het eerste consult. Jouw hulpvraag is dus ons vertrekpunt. Tijdens het consult nemen we dit formulier met je door en stellen eventueel aanvullende vragen. Bijvoorbeeld over het verloop van de ziekte, voeding, eventuele andere gezondheidsklachten of vaccinaties.

 

Vervolgens vragen we je om plaats te nemen op een stoel in het midden van de behandelruimte. Op deze manier kunnen we gemakkelijk om je heen lopen, om zowel de voor- als de achterkant van het lichaam goed te kunnen scannen en meten.

Kom je met een dier naar de praktijk? Dan vragen we je meestal om je hond of kat lekker los te laten lopen. Zo zijn de dieren snel op hun gemak zijn. Er is geen behandeltafel. Dus de meting en het lichamelijk onderzoek vinden plaats terwijl je dier op schoot zit of op de grond ligt.

In geval van een paardenconsult, verzoeken we u vriendelijk te zorgen voor een plek waar we tochtvrij en droog kunnen staan. En een tafel/kruk waar computer en middelen opgezet kunnen worden. Zorg tevens dat het paard, droog en zonder deken op stal of poetsplaats staat. Zodat zowel linker als rechterzijde goed bereikbaar zijn. En we lichamelijk onderzoek kunnen doen.

Wie doet wat?

In principe hebben we de volgende verdeling: Judith behandelt mense en paarden. Daniek behandelt honden en katten. 

Onderzoek & Meting
Vervolgens gaan we meten. Dit doen we met de Lecher antenne. Dat is een meetinstrument dat eruit ziet als een liniaal met twee dunne uitstekende uiteinden. En gemaakt is om de frequenties van het lichaam te meten. Alles wat leeft resoneert in het Teraherz gebied.

 

De behandelaar scant het lichaam, meet op een centraal meetpunt op de rug en gaat met dit instrument naar het gebied van de klacht. Tijdens de behandeling raken we het lichaam niet aan. Met de Lecher antenne krijgen we een helder inzicht in de fysieke gezondheid en het mentale welbevinden. We kunnen de kracht en vitaliteit van organen meten, maar bijvoorbeeld ook de aanwezigheid van parasieten, of allergieën en intoleranties.

Het meten gebeurt niet willekeurig, maar volgens een speciaal meetsysteem, “Zheng meetsysteem ” genaamd. Wat ons de mogelijkheid biedt om, informatie die gedurende het leven in het lichaam is opgeslagen, welke niet in harmonie met zelfgenezend vermogen is opgelost, uit te lezen. Dat kunnen zowel fysieke als mentale klachten zijn.

 

Daarbij is het van cruciaal belang dat we de meetresultaten interpreteren vanuit de 5 fasenleer en Homotoxicologie - We kijken dus integraal naar het gehele lichaam, in al zijn lagen.

 

Meer over de lecherantenne lees je hier

Advies

Als we alles in kaart gebracht hebben, krijg je van ons een advies en een behandelplan. We leggen je dan duidelijk uit wat ons antwoord op je hulpvraag is, wat de prognose is en welke tijdsplanning we hanteren. Als er middelen nodig zijn voor de genezing, gebruiken we de Lecher antenne ook om de juiste middelen te bepalen en te controleren. We geven je dan een of meerdere buisjes met middelen in je hand en gaan vervolgens door met de meting. Met deze werkwijze checken we het beoogde resultaat van de middelen of maatregelen. Ook kunnen we  doseringen exact afmeten en worden bijwerkingen tot een minimum beperkt. En kunnen we helder en duidelijk zijn over het te verwachten resultaat.

Ook geven we een helder beeld van de kosten die je kunt verwachten.

Als het nodig is, kunnen we voor de behandeling gebruik maken van specialisten in ons netwerk. Werk je liever samen met eigen specialist of dierenarts? Dan is dat voor ons geen probleem. “Wie niet kan delen kan niet vermenigvuldigen”

Middelen ophalen
De middelen die we voorschrijven krijg je doorgaans direct van ons mee. Soms hebben we de middelen echter niet meteen op voorraad of hebben we even tijd nodig om ze te bereiden. In dat geval kun je de middelen op een later tijdstip ophalen. De middelen liggen dan klaar in de praktijk in Udenhout. In de hal vind je een houten kistje waar we de zakjes klaar zetten met jouw naam erop. 

Verslag en controle

We doen vanzelfsprekend, iedere dag onze uiterste best om ons werk zo goed en zorgvuldig als mogelijk te doen; 

Daarom ontvang je na afronding van het consult een verslag in de mail, wat wij je adviseren bij thuiskomst goed door te nemen zodat je kunt teruglezen wat er is besproken en de achtereenvolgende behandelstappen helder en duidelijk zijn. 

In de tijd dat jij of je dier behandeld wordt, kunnen we tussentijds contact onderhouden, tijdens het telefonisch spreekuur op maandag en donderdag. Dit om de voortgang in de gaten te houden.

 

Het kan voorkomen dat u tijdens de behandeling ongemak ervaart. Om daar zo spoedig mogelijk de oorzaak van te achterhalen en u zo snel mogelijk van dienst te kunnen zijn, kunt u ten alle tijde contact met ons opnemen. Via Whatts app of telefoon, proberen wij u dezelfde dag terug te bellen en wanneer direct terugbellen noodzakelijk is vermeld u in de Whatts app aan Judith het woord “SPOED” 

 

Maken we nieuwe afspraken? Of veranderen we iets in de behandeling? Dan noteren we dit op je klantenkaart zodat iedere J&A behandelaar hiervan op de hoogte is.

 

Kenmerkend aan onze werkwijze
De werkwijze van J&A is op drie punten onderscheidend.

  • Wij zijn een natuurgeneeskundige praktijk

  • Zowel in de behandeling van mensen als dieren werken we integraal

  • Bij de behandelingen maken we altijd gebruik van het Zheng meetsysteem.

Wat houdt de integrale werkwijze in?
‘Integraal’ staat in onze praktijk voor drie zaken:

  1. We kijken naar het hele systeem van de mens en het dier; Naar lichaam, geest en naar de omgeving waarin de mens of het dier zich begeeft. Kom je dus met een bepaalde klacht, dan kijken we uiteraard naar die klacht, maar we kijken ook altijd verder. Wat is de diepere oorzaak van de klacht? Is er een link tussen uw klachten en die van uw dier? En wat is er nodig om die bron aan te pakken?

  2. Daarnaast zien we de gezondheidszorg als een integraal geheel van verschillende disciplines. Als een samenwerkend geheel van zowel natuurlijke als reguliere geneeswijzen. Wij zijn overtuigd dat we de beste resultaten kunnen bereiken door samen te werken.

  3. Ten slotte betekent integraal voor ons dat we kijken naar de beschikbare informatie op alle lagen van het systeem. We kijken naar het oppervlakkige fysieke niveau, maar we gaan ook verder. Tot op het diepere energetisch niveau van het celgeheugen.

Hoe verloopt een klachtenprocedure bij J&A?


J&A is aangesloten bij het CAT (Je kunt als klant terecht op: www.gatgeschillen.nl )

Mogelijk kijk je op dit deel van de site om je te informeren over hoe we de klachtenafhandeling bij j&A hebben geregeld. Mogelijk omdat je niet tevreden bent over een - deel van - onze dienstverlening. 

Lees hier verder....

bottom of page